Verifierar hydrauliklösningar - PMC Group

Jonas Jansson började använda EasyView för över tio år sedan.

– EasyView är outstanding, tycker han.

Idag arbetar Jonas som applikationsingenjör på PMC Group och tar fram, verifierar olika hydrauliklösningar. Behövs en djupare analys brukar Jonas exportera sina mätvärden till EasyView.

– Det finns mycket bra funktioner, tycker han och nämner processdiagrammet, formeleditorn och gummibandsaxlarna som exempel.

– I processdiagrammet lägger jag upp en bild på mitt hydraulschema. Sedan kan jag flytta markören fram och tillbaka och se olika sekvenser. Detta är för den egna förståelsen och för att få en pedagogisk bild av förloppet.

Bra funktioner

Formeleditorn används flitigt då det handlar om att göra differentieringar mellan två kanaler. Med hjälp av de dynamiska axlarna, gummibandsaxlar, kan Jonas enkelt zooma och skala sina mätningar.

– Det är inte många program som har en sådan funktion, konstaterar han.

Den främsta anledningen till att Jonas skulle rekommendera EasyView till andra är dock interaktiviteten.

– Det är enormt lätt att komma igång. Sedan är programmet dessutom lättanvänt samtidigt som det har många bra funktioner.

PMC group utvecklar, tillverkar och marknadsför hydrauliska system, smörjteknik, cylindrar samt distribuerar komponenter till OEM-kunder och slutanvändare. PMC Group verkar globalt med Norden som bas, och har ca 1400 anställda, varav över 300 ingenjörer och konstruktörer. Totala omsättningen ligger på dryga 3 miljarder SEK. 

Läs mer om EasyView Våra rådgivningssidor

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Fler referenser inom Industri