Så optimeras krockkuddars säkerhet

Krockkuddar som används inom äventyrssporter, så som snowboard eller BMX, måste vara absolut säkra. För att beräkna och analysera G-krafterna som utövare av dessa sporter utsätts för har utvecklare tagit MSR data-loggers till sin hjälp. 

När en stuntman i en film räddar sig själv genom att hoppa ut ur ett fönster i en brinnande byggnad, brukar han eller hon, landa på en stor luftkudde strax utanför. Airpatrol har producerat luftkuddar i ett antal år och skapat en enorm sådan som används just inom extremsport (AIR2BAG).

Säkerheten kommer först

Airpatrol koncentrerar sig på säkerhet och har arbetat fram ett system speciellt för detta. En del av detta är signaler från marken som berättar för hoppare att luftkudden är redo. En annan säkerhetsfaktor att ta hänsyn till är acceleration. Hur fort faller egentligen en människa från en viss höjd, och hur hård blir landningen? En MSR-logger fäst vid ett byxben på utövaren ger svar på detta.

För snabb inspelning vid 1600 Hz i tre axlar, använder Airpatrol vår MSR 165 med en en utvärtes 3-axels accelerationssensor. Just den här varianten av datalogger är mindre än en tumme, men desto större är dess mätförmåga och inbyggda minne. Den lagrar information som sedan kan analyseras via ett dataprogram för att optimera säkerheten av dessa luftkuddar.

Jämför våra MSR-loggers

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

 

Fler referenser inom Industri