MSR 255 datalogger hjälper till att identifiera läckor i tryckkammare

Minidataloggers har visat sig vara värdefulla verktyg för att mäta och bevara fysiska mått i olika fält inom industri och forskning. Dessa små mätinstrument är kapabla till så mycket mer än vad man tidigare trott.

Ett företag som använder sig av den lilla dataloggern är Climeworks AG. De jobbar med att förbättra koldioxidsammansättning. För även även om gasen är känd som en klimatdödare, så har den en del fördelar ändå. Till exempel används den som ett skyddande lager när man packar mat och hjälper till att skynda på växters tillväxt.

Climeworks AG har hittat ett sätt att göra så att gasen blir nästintill fri från koldioxid med hjälp av en maskin som extraherar koldioxid från luften med låg förbrukning av energi. Den här förnybara koldioxiden är ett idealiskt råmaterial inom många industrier, till exempel som syntetiska bilbränslen.

Under processen då man avlägsnar koldioxid värmer man luften upp till 130 grader celsius och utsätter den för ett kraftigt genomblås i en speciell kammare. Med hjälp av en MSR-logger ser man till att eventuella läckor åtgärdas och förhindras. På sikt betyder det att pengar kan sparas genom att man upptäcker problem i tid.

Jämför våra MSR-loggers

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Fler referenser inom Industri