Golvtillverkare säkrar kvaliteten med temperatur- och fuktmätningar

Temperatur- och fuktmätning är viktigt för att trävaror ska hålla rätt kvalitet. Ett företag som är specialister på skräddarsydda trägolv säkerställer att deras produkter är högkvalitativa vid installation med hjälp av Tinytag.

- De är otroligt lätta att ställa in och de är robusta nog att klara alla typiska byggarbetsplatser. De spelar in korrekta resultat även när de är täckta av damm och stänk från målarfärg, säger företagets biträdande projektledare och fortsätter:

- Vi stötte på Tinytag när vi arbetade på ett nationellt museum i London. Där fanns några loggers i varje galleri och efter att ha sett diagrammen de fick ut tyckte vi att det skulle vara en bra idé att skaffa några själva.

Det är Tinytag Plus för temperatur och relativ luftfuktighet som används, både ute hos kund och på företagets egen verkstad. I verkstaden är golven förbehandlade till att klara en viss fukthalt. Kommer de till platser med mycket hög luftfuktighet kan träet suga åt sig så mycket fukt att det blir skevt. Skulle golvet bukta efter att det lagts visar mätdata från loggrarna om varit för fuktigt. På detta sätt kan man fastställa om förhållandena varit utanför de angivna villkoren för golven.

Miljön övervakas också inne i företagets egen verkstad, för att fastställa att andra material inte lagras utanför det rekommenderade temperaturområdet. 

Se vårt utbud av temp- och fuktloggers Rådgivnigssida Inomhusklimat

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Fler referenser inom Industri