q
Temperaturövervakning och kontroll är viktigt för att leva upp till HACCP*. EU kräver att alla livsmedelstillverkare tillämpar standarden så att konsumenter kan vara säkra på att livsmedel de köper håller högsta kvalitet.
Ferndale Foods tillverkar färdigmat. De använder Tinytag för att registrera temperatur i kylda förvaringsutrymmen och för att validera tid och temperatur under matlagningsprocessen. Inom produktgruppen Tinytag finns modeller som är validerade enligt EN12830. Därför passar de bra för mätning under transport, lagring och distribution av kylda och djupfrysta livsmedel.
– Vi använder Tinytag för att mäta lufttemperatur i kylenheter och kylskåp samt för att validera tid och temperatur under tillagningsprocesser. De passar bra eftersom de är robusta, vattentäta, portabla och enkla att rengöra, säger företagets kvalitetsansvarige.
Ferndale Foods producerar över 300 000 färdigrätter i veckan. Förutom att arbeta med stora livsmedelskedjor levererar företaget till flygbolag och matserveringar i butiker.
*HACCP är en standardiserad arbetsmetod som beskriver hur man systematiskt kartlägger, bedömer och kontrollerar faror under livsmedelsproduktion.
Prisbelönta bryggeriet Timothy Taylor använ...
I ett arbete från Linköpings Tekniska Högsk...
Chr. Hansen A/S, Hörsholm är ett av vä...
Gusbourne Estate tillverkar prisbelönta eng...
Att man använder sig av bra isolerade förpa...
Inom livsmedelsindustrin är det av största ...
Bakterieutveckling och temperatur har ett nära ...
Eliminate cold chain wastage More than 2...
Gorsehill Abbey är en ekologisk mejerigård ...
Right temperature in refrigerators and cold sto...
Det är inte ovanligt att dataloggers använd...
Temperaturövervakning och kontroll är vikti...
Att livsmedelsproduktionen sker på rätt sät...
Frigoscandia arbetar med tempererade logist...
I både livsmedels- och läkemedelsbranschen är t...