Bryggeriet som förstår vikten av bra kvalitet

Prisbelönta bryggeriet Timothy Taylor använder radiologgers för att säkerställa att deras Yorkshire-öl alltid är i perfekt skick. Det familjeägda bryggeriet i Keighley, norra England, har producerat fatöl sedan 1858. De använder Tinytag i olika faser av tillverkningsprocessen och upprätthåller strikta kvalitetskontroller.

Viktigt att övervaka leveranskedjan

Kvaliteten på ölet är av största vikt vid bryggeriet, och sträcker sig över hela leveranskedjan som har utrustats med kylare sedan mitten av 1990-talet. Nick Berkovits som är ansvarig för Timothy Taylors kvalitetsledningssystem började med att placera ut fristående Tinytag dataloggrar för att övervaka temperaturer i företagets leveranskedja.

Användningen av Tinytags var avgörande när det gällde att se till att kylarna arbetade effektivt. Detta i sin tur gav bevis för att ölen hanterades bra under hela leveranskedjan men också ett snabbt och enkelt spårningsverktyg som kunde refereras i bolagets kvalitetshanteringssystem.

Läs mer om mätning i transporter

Nästa steg

Trots framgången med dataloggers, så var det osmidigt att ladda ner insamlad data från baksidan av lastbilarna, dessutom var tidpunkten kritisk. Nick fann istället våra radiologgers som ett alternativ. Radiosystemet är perfekt i situationer där det är komplicerat att samla data manuellt från flera loggningspunkter. Systemet skickar data automatiskt till den mottagare som är ansluten till en dator för omedelbar visning och analys.

Timothy Taylor använder radiologgrarna för att övervaka temperaturen i de kylda leveranserna medan de är ute och kör, sedan laddas det automatiskt upp när bilen återvänder till depån och är inom räckhåll för nätverket.

Många användningsområden

Radiologgrarna har visat sig vara tillräckligt robusta för att sitta säkert på fordonen, och de klarar av oaktsam hantering av gaffeltruckar. Bäst av allt enligt Nick är att slippa klättra på baksidan av vagnarna med en dator och kabel!

Först och främst används vårt radiosystem för att garantera att kylarna fungerar korrekt, och om problem uppstår identifieras problemet snabbt. Men att logga med radiologgers har gett ytterligare fördelar i form av spårbarhet, hjälp med att spåra fordon och även att hålla koll på deras lasttider.

Under årens lopp har Timothy Taylor utökat omfattningen till alla sina lagerlokaler, för närvarande omkring 16 loggers totalt. De senaste tillskotten övervakar inte bara temperaturen, utan också luftfuktighet i deras humlelager: företaget betalar premier för humlen och instrumenten ger än en gång kartläggning över vad som krävs för att bevara kvaliteten.

Nick avslutar: "Radiologgrarna har varit oersättligt användbara i att utveckla våra kvalitetskrav och även hjälpt oss att uppnå Cask Marque- ackreditering för våra lagerdepåer. Jag vet inte vad vi skulle göra utan dem!"

Mäta på livsmedel  Våra radiologgers

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Fler referenser inom Lantbruk/Utomhus