true Optimera din mätning- 4 enkla tips för din analys q

Optimera din mätning- 4 enkla tips för din analys

Easyview är ett av de mest populära mätanalysprogrammen på marknaden. Du har möjlighet till många funktioner som ger fina analysmöjligheter om du bara hittar dem. Det är komplicerat att göra bra analyser, så här har vi samlat några handfasta tips.

1. Varaktighetsdiagram

Ett varaktighetsdiagram beskriver under hur lång tid en kanal har varit över eller under ett visst värde. Det kan tex vara värdefullt när man mäter temperatur eller fukt, och är rädd att temperaturen varit för hög eller för låg. Om man mäter koldioxid eller tryck får man direkt besked om mätningens nivåer varit acceptabla eller ej.
Loggers för mätning av tryck
Loggers för hur du mäter koldioxid
 

2. Histogram

Ofta vid mätningar vill man se hur fördelningen av mätvärdena varit inom specifika nivåer. Det kan exempelvis vara av intresse att se hur många procent av mätvärdena som varit över och under en viss nivå.

T.ex. i en fastighet där man vill se värden under +18C och över +24C. En annan vanlig tillämpning är kyl- eller frysrum där man vill se hur många procent av mätvärdena som legat varmare än kanske +8C eller -16C.

3. Jobba med flikar

När du analyserar så finns det nästan alltid områden som är extra intressanta. Spara dem under en egen flik så sparas varje zoomning i din mätning. Genom att dela upp din mätdata i olika flikar kan du få en mycket bättre överblick, och allt du zoomat finns kvar för framtiden.
För att göra en ny flik högerklickar du på befintlig flik och väljer ”skapa kopia av flik”. Byt enkelt namn genom att högerklicka på fliken.

4. Använd flera skärmar

Genom att använda flera skärmar får du en bättre överblick över din mätdata och du kan se detaljer tydligt.

Bonustips!

Vill du ha mer hjälp för att optimera just din mätning rekommenderar vi våra kurspaket.
De är utformade för att ge dig hjälp efter just dina behov och förutsättningar.
Med personlig vägledning kommer du snabbt hitta bästa vägen till den analys som du önskar.
Du kommer att spara både tid och pengar med en genomgång, och kan istället fokusera på resultatet.

“EasyView är ett helt suveränt verktyg för att hitta samband”

Läs mer om vad Magnus Andersson, IT-Samordnare, tycker om EasyView.