Vilket nummer har COM-Porten?

4) Jag har installerat drivrutinen till USB-sladden men vet inte vilket nummer COM-porten fick (Windows 2000 och XP).

Så här tar du reda på vilken COM-Port (RS232) som du skall använda.
(Observera att även ”USB-kablar” blir COM-portar när rätt drivrutin är installerad.)

Kontrollera i ”Kontrollpanelen/System/Maskinvara/
Enhetshanteraren/Portar (COM & LPT)” vilka portar som finns i din dator.
Det brukar se ut som här till höger:

”Kommunikationsport (COMx)” är en ”riktig” serieport. Dess kontakt har numera vanligtvis 9 pinnar och sitter oftast på baksidan av datorn om den finns.

”USB Serial Port” är en adapter som gör en COM-port av en USB-port.
Det är en sladd, med inbyggd elektronik, som antingen har en 9-polig kontakt i ändan eller en speciell kontakt för den logger som den är ämnad för.
Denna måste sitta i när du startar EasyView!

I exemplet på bilden ovan har USB-sladden blivit COM7. Det är den som skall användas i EasyView.