Får inte kontakt med min logger.

5) Jag har en USB-COM-port men får, trots att jag vet att den fungerar, inte kontakt med min logger.

Välj först vilken logger du ska köra:

Se sedan till att välja rätt COM-port till rätt logger.

Glöm inte bort att olika USB-kontakter inte nödvändigtvis ger samma COM-portsnummer.
Om du har ställt in rätt COM-port och rätt logger och det ändå inte fungerar så får du se över kablar, batterier mm.
Det är också en god idé att prova i en annan dator.

Det fungerar ändå inte...

Fastän att du noggrant har kontrollerat att loggern verkligen fungerar: sladden sitter i ordentligt, batterierna är bytta, inget är bränt, inga felmeddelanden har upptäckts och så vidare.
Konsultera loggerns manual om du är osäker.